Poiana Brașov

Scurta istorie:

Fondată în 1895, Poiana Brașov a început prin a fi o zonă turistică pentru orașul Brașov. Prima construcție începută aici a fost în anul 1904. În 1906, Poiana Brașov a devenit stațiune turistică de ski și doar trei ani mai târziu a avut loc prima Competiție de Ski din România. În anul 1951, Poiana Brașov a găzduit Jocurile Internaționale de Iarnă studențești. În prezent, stațiunea arată mai degrabă ca un oraș decât ca o stațiune de ski deținând hoteluri luxoase, apartamente de lux și restaurante clasice.

Clima din stațiune:

Clima montană tonifiantă, cu o temperatură medie anuală de 5°C, media temperaturii în iulie este de 14,5°C; media temperaturii în ianuarie este de -5°C, iar precipitațiile depășesc 900 mm anual  frecvența averselor este mare. Stratul de zăpadă durează 120 de zile pe an. Meteo Poiana Brașov.

Câteva cuvinte despre:

Poiana Brașov este cea mai renumită stațiune pentru sporturile de iarnă din România și totodată un important centru turistic internațional. Aceasta dispune de 12 pârtii de schi, cu grade diferite de dificultate, o pârtie olimpică, trei pârtii pentru coborâre și slalom uriaș, o pârtie pentru slalom special, două trambuline, terenuri de sport pentru tenis, minigolf, handbal, baschet, un lac, un funicular, un teleferic, un skilift, bazine acoperite, saune, săli de gimnastică medicală, discoteci, baruri și restaurante.

Locuri de vizitat:

Cabana Postăvarul 1.604 m altitudine

Cabana Postăvaru a fost construită între anii 1881 şi 1883. Cabana s-a numit iniţial Schulerhutte — Cabana Schuler, după numele săsesc al Masivului Postăvaru. Cabana a fost extinsă în 1891 (din 1885 gospodărită şi păzită în timpul verii, iar din anul 1906 şi în timpul iernii) care şi astăzi se mai poate vedea încorporată în actuala cabană, fiind cel mai vechi adăpost montan în funcţiune din ţară.
 
 
 
 

  
 
 
 
 

Cetatea Râșnovului

Una dintre cele mai impresionante şi bine conservate cetăţi din Transilvania este Cetatea Râşnov. Aflată în judeţul Braşov, la 30 km distanţă de reşedinţa de judeţ, aceasta atrage în fiecare an numeroşi turişti, atât români cât şi străini. Alături de cetăţi medievale precum Castelul Corvinilor, Castelul Bran , Cetatea Făgăraş etc. Cetatea Râşnov reprezintă o atracţie turistică ce stârneşte interes, readuce aerul medieval de odinioară şi îi găzduieşte pe iubitorii de istorie şi patrimoniu, dar nu numai.
Cetatea Râşnov are un stil arhitectonic simplu, apropiat de construcţia caselor obişnuite, adaptat cerinţelor de fortificare, aerul medieval păstrându-se şi acum după 500 de ani de existenţă. Ca material de fortificaţii au fost întrebuinţate piatra şi cărămida,înălţimea zidurilor este de 5 metri, iar lăţimea cea mai mare o prezintă zidul sudic întrucât în unele locuri are un metru şi jumătate. 
 
 
 
 

Biserica Neagră

Numele original al bisericii, cunoscută în zilele noastre sub numele de Biserica Neagră, este Biserica Sfânta Maria. Numele de Biserica Neagră se datorează incendiului din 1689. În 1689, biserica a fost parţial distrusă în urma unui incendiu. Reconstrucţia acesteia a durat aproape 100 de ani.În acest timp s-a extins acoperișul şi s-a renovat interiorul pierzându-și influenţele gotice şi căpătând o influenţă barocă.
Biserica Neagră din Braşov este cel mai mare locaş de cult în stil gotic din sud-estul Europei, are o capacitate de 5.000 de persoane, măsoară 90 de metri lungime şi 37 metri înălţime iar turnul crucii are 65 de metri. 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 

Biserica Sf. Bartolomeu

Biserica Sf. Bartolomeu este cea mai veche clădire a orașului. A fost construită în secolul XIII și a fost cunoscută și sub denumirea de Biserica celor trei orfane, care conform legendei și-au lăsat tot ce aveau bisericii au și fost înmormântate sub altar. Edificiul cu trei nave cu zidurile masive cu contraforți, înconjurat cu zid de apărare a rezistat atât numeroaselor invazii turcești, și marelui incendiu din 1689, cât și a devastării trupelor lui Vlad Țepeș (1458) și ale lui Gabriel Bathori (1611).